Frisörguiden.se Frisörguiden.se

 

Att välja rätt frisyr (del 2)


Hjärtformad

Har du ett hjärtformat ansikte är det bredd vid kinderna som ska framhävas för att få den mer ovala formen på ansiktet. Bra frisyrer för det är att ha hår ner till axlarna med lite plattare upptill och lite mjuka lockar och volym neråt från kinden. Att klippa i olika lager är smart för dessa frisyrer, eftersom det ofta skapar mjuka lockar av sig självt. Det man ska försöka göra är att få ansiktet att se mer ovalt ut genom att dra bort uppmärksamheten från kinderna och fokusera på de delar av ditt ansikte som ser bäst ut och framhäva den.

 

Diamantformad

För att balansera de breda kindbenen och den smala hakan, så ska man för att få fram en mer oval ansiktsform framhäva och skapa volym i håret nere vid hakan. Den klassiska pagefrisyren är perfekt för diamantformade ansikten och den blir allra snyggast om man har den friserad med lite spretiga slingor. Har man lugg ska man ha den också i slingor och lager, gärna fram mot ansiktet som med den runda ansiktsformen.

 

Päronformad

För att få tillbaka den mer ovala ansiktsformen är det bästa tipset att klippa en lugg som balanserar din haka. Det är också bra att ha håret bakom öronen eftersom det dra uppmärksamheten uppåt till öronen i stället för hakan. Det blir snyggt om man har lager upptill på huvudet och seden smalare vid hakan och kanske lite mer lager nedanför hakan igen. Vill man ha längre hår ska man försöka hålla det som längst till nacken/axlarna. Det viktigaste är att alltid ha håret tight vid nacken/hakan.

 

Ta hjälp av din frisör

Din frisör kan alltid hjälpa dig att hitta en bra frisyr för just din ansiktsform. Hon är utbildad i att se vilken ansiktsform man har och sedan matcha det med hårets struktur (lockigt, rakt, fint eller tjockt) och skapa bra frisyrer för just dig. Har du en bild på en snygg frisyr så ta med den. Din frisör kanske inte kan skapa exakt den frisyren, men hon har i alla fall fått en bild av vad du är ute efter och kan sedan jobba utifrån det och skapa något som passar både din hårtyp och din ansiktsform.

 

Tillbaka till del 1 om frisyr

 

Ida Bengtsson

2006-04-07

 

 

 
© SEO Sverige 2006-2014 | Sitemap | Cookies | Annonsera | Kontakta | Om oss | Tävlingsvillkor

Sökoptimering & webbdesign av SEO Sverige