Frisörguiden.se Frisörguiden.se

 

Frisyrer efter din ansiktsform


Det finns många olika ansiktsformer och man ska tänka på att alla inte passar i alla frisyrer. Även om du sett en jättesnygg frisyr på någon, så måste du innan du själv går till frisören, komma fram till om din ansiktsform lämpar sig för just den frisyren. Det kan ibland vara svårt att se vilken ansiktsform någon har, men ibland är det alldeles uppenbart. Man ska också tänka på att gå efter hårets struktur och form när man väljer frisyrer.


Oval

För dig som har ett ovalt ansikte fungerar de flesta frisyrer, eftersom man har ett s.k. balanserat ansikte. Då bör man hellre tänka på hur hårets textur är och försöka ta fram den frisyr som du känner att du trivs i. Du kan använda ditt hår till att framhäva dina bästa sidor i ansiktet. Om du vill framhäva dina ögon; satsa på lugg. När du drar ditt hår bakåt så kommer din näsa att framhävas i profil. Det man främst ska tänka på är att ha en frisyr som passar sitt hårs struktur och form. Vare sig om ditt hår är lockigt eller rakt, så kan du alltid välja den frisyr som passar ditt hår bäst, eftersom den ovala passar i de flesta frisyrer.

 

Kvadratisk

Ett ovalt ansikte anses ha den perfekta formen för långt hår, men har du ett kvadratiskt ansikte kan du försöka ha lite mjuka mellanlager eller hårförlängningar i håret, för att skapa ett mjukare intryck. Man kan också ha en lite utväxt snedlugg och när du har ditt hår uppsatt, så ska du försöka att dra ner några längder runt ansiktet för att få ditt ansikte att se mer ovalt ut. För att få bort lite av den kvadratiska formen ska man t ex undvika mittbena och att ha håret klippt precis vid käklinjen. Det förstärker den kvadratiska formen. Man ska i stället satsa mycket på olika lager och om ditt hår är kort och du vill få ett längre ansikte, så försök att få lite volym uppe på huvudet. Kom ihåg att alltid behålla rundheten i siluetten.

 

Rektangulär

Har du ett långt ansikte ska du försöka få det att se mer ovalt ut. Det gör man genom att ha frisyrer med bredd och t ex med en lugg precis vid ögonbrynen eller som ett alternativ en snedlugg som sträcker sig över ansiktet. Vare sig om man har långt eller kort hår ska man försöka få volym i det eftersom det annars ”drar ner” ansiktet ytterligare. Men enbart volym åt sidorna är bra.

 

Rund

Det är viktiga om du försöker få ansiktet att se mer avlångt och ovalt ut, om du har ett runt ansikte. Det kan man göra genom att behålla sidlängderna tätt till ansiktet. Har du en hårlängd klippt vid kinden eller kortare är det väldigt smickrande för en rund ansiktsform att dra håret fram mot ansiktet i mjuka slingor. Undvik en helt rakt avklippt lugg om du har runt ansikte eftersom det framhäver den runda formen och gör att ditt ansikte ser mindre ut. Glöm inte att du alltid också måste räkna med hur ditt hår ser ut, om det är lockigt eller rakt, när du väljer frisyr.

 

Fortsättning på artikeln... (del 2)

 

Ida Bengtsson

 

 

 

 

 
© SEO Sverige 2006-2014 | Sitemap | Cookies | Annonsera | Kontakta | Om oss | Tävlingsvillkor

Sökoptimering & webbdesign av SEO Sverige