Frisörguiden.se Frisörguiden.se

 

Länge leve stylingprodukter!

 

Nytvättat hår lägger sig sällan som du vill att det ska göra. Det är antingen för platt, för glanslöst, för spretigt eller för lockigt för att det ska passa din smak. Det är då man tar fram stylingprodukter för att få rätt form eller volym och göra håret vackrare.

När håret tvättas försvinner smuts och fett. Men efter tvätten behövs förmodligen någon stylingprodukt som gör att ditt hår lägger sig rätt. Det kan vara något som gör det enklare att reda ut, ger stadga eller ska skydda mot yttre miljöer och slitage.

 

Olika stylingprodukter

Det finns två olika sorters stylingprodukter. De som sprayas på och de som man tar i med hjälp av händerna. De formar sig antingen som ett nät över håret eller så lägger de sig som en delvis täckande hinna.

 

Spray – Ger frisyren stadga (fixerar) och håller håret fräscht längre. Det finns olika grader av stadga, men håret håller sig alltid numera elastiskt. Hårspray innehåller dessutom en hel del vårdande ämnen såsom vitaminer, UV-filter och silikon.

 

Mousse – Ger frisyren den stadga du vill ha och kan användas i både torrt och fuktigt hår. Tensider ingår för att moussen ska löddra. Det finns mousse med och utan alkohol och med olika kemiska sammansättningar för olika hårtyper.

 

Gelé – Det finns två olika sorters geléer; den ena så kallade wetlookgelén och den andra som ger stadga. Kan användas i hela håret, bara i luggen eller för att definiera enstaka slingor. Innehåller glycerin och silikonderivat, som ger bra glans. Geléer speciellt framtagna för en naturlig look finns också. De ger stadga till ditt hår så att du kan skapa roliga frisyrer samtidigt som de är osynliga.

 

Vax – Innehåller mycket växt- och mineralfetter och passar nästan alla hårtyper så länge du vill skapa en kreativ frisyr. Man kan välja att definiera enstaka slingor, partier eller hela frisyren. Vax ger stadga till tjockt hår och frambringar samtidigt glans. Man ska däremot försöka undvika vax om man har tunt och fint hår. Det kan tynga ner håret så att det ser fett ut.

 

Anti-frizz – Hjälper svårhanterligt och flygigt hår att kontrolleras utan att det blir nertyngt. Perfekt för lockigt och vågigt hår och ger en naturligt glansig look.

 

Glansspray - Gör håret mjukt formbart och skyddar mot värme vid torkning, samtidigt ger det volym och glans. Perfekt som finish när du är klar med din vanliga styling.

 

Lock definering – Produkt som gör dina lockar vackra och håller ihop dem. Tynger ner håret en aning och motverkar frissighet. Är som en mjukgörande lotion för håret och stärker det.

 

Det finns en hel uppsjö av stylingprodukter – och dessa var de vanligaste av dem. För att du ska hitta rätt i denna djungel är det lättaste sättet att be din frisör om hjälp! Det är alltid gratis att be om råd och hon/han vet vad ditt hår behöver och har många bra tips. Och när du ändå är och klipper dig, varför inte be din frisör att styla en frisyr du inte brukar ha. Det ger dig ny inspiration och idéer för ditt hår!

 

Ida Bengtsson

2006-03-20

 
© SEO Sverige 2006-2014 | Sitemap | Cookies | Annonsera | Kontakta | Om oss | Tävlingsvillkor

Sökoptimering & webbdesign av SEO Sverige