Frisörguiden.se Frisörguiden.se

Operera dig med förnuft och inte med impuls!

 

Önskan om ett vackert yttre är inte ny. I alla tider och på alla platser har människan utsatt och påverkat sina kroppar för att bli vackrare.

 

Helkroppstatueringar, halskragar och geishaskor tillhör de mer exotiska och extrema varianterna, enligt svenska mått mätt. Här i Sverige har det mest handlat om att till exempel få midjan smalare. Men även om svenska skönhetskulturen framstår som en smekning jämfört med andra länder beskriver journalisten Anna Bäsén den som “rena Vilda västern”. Frisörguidens redaktör Leone Milton bläddrar i Annas nyutgivna bok "Allt du behöver veta om skönhetsbegrepp" och lyfter upp de bästa tipsen!

 

Det finns många risker med skönhetsingrepp och den främsta anledningen till att det är så är på grund av att regelverk och tillsyn inte hängt med i utvecklingen. Det är enklare att öppna en skönhetsklinik än vad det är att öppna ett café.

 

Det första du ska göra när du planerar att uppsöka en läkare som genomför plastikoperationer är att titta på hans eller hennes utbildning. Har han eller hon en femårig specialistutbildningen i rekonstruktiv plastikkirurgi? Det är nämligen tillåtet att syssla med estetisk plastikkirurgi efter vanliga läkarutbildningen, så se upp!
För att vara helt säker på läkarens kompetens inom området är det också bra att se om personen är medlem i SFEP, den svenska föreningen för estetisk plastikkirurgi. Där väljs medlemmarna in på rekommendation, de måste ha dokumenterad erfarenhet och följa vissa etiska regler. Ett medlemskap borgar för en viss standard.

 

Ytterligare ett tips är att surfa runt på nätet och prata med bekanta för att se vad de säger om just den här kirurgen eller om de kan rekommendera någon annan.
Det är också viktigt att du personligen tar tid att träffa kirurger, gärna några stycken för att få en känsla för dem. Låt säga att du vill förminska brösten, hur skulle plastikkirurgerna göra detta? Plastikkirurgi är ett hantverk och tycke och smak har en ganska stor inverkan på slutresultatet. Så genom att träffa dem kan du se om deras smak överensstämmer med din. En tid hos läkare, en sk konsultation, kostar upp till 500 kronor men det är inget i jämförelse med var själva operationen kostar. Det är väl investerade pengar innan du bestämmer dig.

 

Tips gällande metod

 

När det kommer till själva metoden är det viktigt att du gör en ordentligt research. Är metoden rätt för det du vill förändra eller finns det andra metoder, på andra kliniker som passar dig bättre. Vad är riskerna med metoden?

 

Leone Milton
Publicerad 2011-04-11

 

 

 

Mer om plastikkirurgi
 
© SEO Sverige 2006-2014 | Sitemap | Cookies | Annonsera | Kontakta | Om oss | Tävlingsvillkor

Sökoptimering & webbdesign av SEO Sverige