Frisörguiden.se Frisörguiden.se

 

Snygga ögonbryn med Threading


Threading

Som med många andra nyheter och trender ploppar de först upp i storstäderna och sprider sig sedan vidare genom hela landet i takt med att media skriver om dem. Så även denna gång! Jag talar om ”threading”. Just detta lilla fenomen härstammar från Asien och tekniken har brukats i tusentals år.

 

Vad är threading

Threading är ett sätt att plocka hår med. Oftast är det ögonbrynen men även annan oönskad hårväxt, framförallt i ansiktet. Vad man gör är att man plockar hårväxten med hjälp av en tunn bomullstråd. Fördelen är att man minskar risken att irritera huden som man kan göra när man t.ex. noppar.

 

Hur går det till?

Vanligast är att man låter någon annan utföra ingreppet. Den ena ändan av bomullstråden håller personen som utför proceduren i munnen. Den andra ändan är tvinnad runt fingrarna och i mitten är tråden korsad som en liten snara som i sin tur förs över de önskade hårstråna och dras åt. Sedan är det bara att rycka bort håret.

 

Fördelar:

Relativt billigt, snabbt och det anses vara mindre smärtsamt än att noppa enligt många.
Bra för ögonbrynen och övrigt ansiktshår. Ger synbart resultat i två till fyra veckor.

 

Nackdelar:

Svårt att hitta en professionell utförare utanför storstäderna. Kan göra ont och orsaka irritation även om det generellt anses vara mer skonsamt än att noppa. Precis som med alla tekniker för hårborttagning kan det i enstaka fall leda till hårsäcksinflammation.

 

Alexander W

2006-05-11

 
© SEO Sverige 2006-2014 | Sitemap | Cookies | Annonsera | Kontakta | Om oss | Tävlingsvillkor

Sökoptimering & webbdesign av SEO Sverige