Frisörguiden.se Frisörguiden.se

Vårens nageltrender

 

Nu är våren äntligen här och det är dags att dra av sig vantarna och visa upp händerna igen. Och vad är då viktigare än ett par snygga naglar? Frisörguidens redaktör Leone Milton kollar in vårens coolaste nageltrender – handmålade djurmönster och pastell!

 

Lucilla Ybrandt driver salong Nail Fashion på Ringvägen vid Zinkensdamms tunnelbanestation sedan några år tillbaka. I vår kommer hon att måla sina kunders naglar med vårens trendfärger och mönster – pastell och djurmönster.

- Nästan hälften av mina kunder vill ha coola mönster på sina naglar. Vi kan tillsammans skapa roliga färgkombiantioner och unika mönster eftersom jag blandar till färgerna och handmålar mönstrena här på salongen.

 

Lucilla på Salong Nail Fashion

Lucilla Ybrandt, Nail Fashion

 

Jag väljer en ljusgrå bas och svarta leopardprickar och det tar två timmar att byta ut mina avbitna, korta naglar mot ett par långa grr-naglar.

- Den här ljusgrå tonen ser lite mildare ut på händerna än de klassiska leopardfärgerna, men visst hade vi kunnat få till den färgen också. Det är det som är så kul, att experimentera och hitta unika mönster.

 

Förlänga naglarna

Först förlängs naglarna till önskad längd. Jag väljer halvlånga.

 

Färg på naglarna. Djurmönster

Sedan kommer färger på. Pilligt jobb, men det märks att Lucilla gjort det här förr. Resultatet blev fantastiskt!

 

Att sticka ut och bära unika naglar blir allt mer populärt märker Lucilla. Den franska manikyren har minskat kraftigt i efterfråga och ersatts av antingen fräcka mönster eller korta, snygga naglar i pastellfärger. Vårens färger är turkos, ljusblå, ljusgrön och ljusgul.

- Jag gör sällan fransk manikyr längre. Ja, långa naglar överlag är inte alls lika populärt som det var tidigare. Nu vill stockholmare ha korta, fräscha naglar i starka färger och mönster. Det är både roligt, snyggt och bekvämt!

 

Nagellack

Det är dom här färgerna som gäller i vår!

 

I höstas var det populärt att måla naglarna i rött eller svart. Det är färger som Lucilla gillar men som hör hemma när det är kallare och mörkare ute.
- Dom där färgerna tycker jag att vi kan plocka fram till hösten igen. Nu ska det vara vår, även på våra händer!

 

Lucillas bästa tips för snygga naglar!

- Naglarnas bästa vän heter Mandelolja och går att hitta för en billig peng på apoteket. Så skippa alla dyra superkrämer och använd en som funkar.

 

Leone Milton
Publicerad 2011-04-04

 

 

 
© SEO Sverige 2006-2014 | Sitemap | Cookies | Annonsera | Kontakta | Om oss | Tävlingsvillkor

Sökoptimering & webbdesign av SEO Sverige