Frisörguiden.se Frisörguiden.se

 

Madonna – alltid rätt!

 

Vem av oss har inte någon gång beundrat denna ikon? Hon verkar kunna det mesta; sjunga och dansa som en gudinna, vara skådis och dessutom mamma och gift. Plus att hon alltid ser så omåttligt cool ut – trots att hon är 48 år!

 

Star Quality

Madonna är en artist med så kallad ”star quality” tack vare sin förmåga att förnya sin image ett antal gånger och samtidigt behålla kontrollen över sin karriär. Hon får ständigt få nya yngre fans och kan samtidigt behålla sina gamla som hon fick på 80- och 90-talet. Hon är definitivt en av de mest framgångsrika artisterna genom tiderna och har nyligen bevisat det på sitt senaste album, Confessions on a Dancefloor.

 

Supervampen Monroe

Kommer du ihåg 1985 – året då ”Material Girl” kom? Då hade Madonna redan släppt ett antal singlar (som ”Holiday”, ”Lucky Star” och ”Like a Virgin”) men det var då hon uppmärksammades för sina sexiga musikvideos och inte minst för att hon imiterade supervampen Marilyn Monroe. Det var då allting tog fart när det gäller fansens strävan att kopiera Madonnas stil.

Då, på 80-talet såg och levde hon verkligen ut som en riktig stjärna. Hon hade superblonderat, kort och rufsigt hår. Hon använde blodrött, matt läppstift med svart läppenna och för det mesta svarta kläder med spets och nitar. Hon vågade sticka ut från det gulliga, pastelliga 80-talet!

 

Sen kom 90-talet

Under början av 90-talet blev Madonnas världsturné ”The Blonde Ambition” en världssuccé och även albumet ”Vouge” där hon t.ex. hade hjälp att skriva låtarna av rocksångaren Lenny Kravits. Men efter det kände popdrottningen att hon behövde en paus från ramljuset.

Dock var hon tillbaka några år senare och då hade hon både lugnat ner sig en aning och fött en dotter med namnet Lourdes Maria. Hon verkade inte längre känna något behov att chockera sin omgivning.

1996 medverkade i Madonna i filmen ”Evita” och hon det var enligt många en av hennes bästa rollpresentationer.

 

Stakka Bo

Efter detta har Madonna producerat ett antal album där hon har testat de flesta stilar; både i musik, kläder och hår. 1998 släpptes ”Ray of Light” som är ganska lågmäld, fast med hittarna ”Frozen”, ”Nothing really matthers” och ”Beautiful Stranger”. På detta album fick Madonna hjälp av två svenskar att göra musikvideos, nämligen Jonas Åkerlund och Stakka Bo.

 

Ett par år efter kom albumet ”Music” ut och singeln med samma namn blev en transatlantisk listetta. Detta var en helt ny stil för Madonna, och en del gilla den och en gjorde det inte. Hon bar blå cowboyhatt och hade mer funkig stil.

Hennes senaste outfit på t ex ”Hung-up”-videon och ”Sorry” är kanske i extremaste laget (vem går runt i glansiga lila gymnastikdräkter?), men håret är ju bara så snyggt! Det är långt, naturligt färgat och har den där söta locken i den långa snedluggen. Hon ser både modern och sött flickig ut. Det är definitivt en stil vi kan ta efter i dessa dagar då vi inte behöver nitar och strut-BH för att vara coola.

 

Ytterligare ett antal album har släppts under de 23 år som Madonna varit världsartist och man kan inte annat än att beundra henne för sitt engagemang i sin karriär och alla de underbara låtar som hon gett oss.

Det är bara att inse att Madonna är något utöver det vanliga!

 

Ida Bengtsson
2006-03-27

 
© SEO Sverige 2006-2014 | Sitemap | Cookies | Annonsera | Kontakta | Om oss | Tävlingsvillkor

Sökoptimering & webbdesign av SEO Sverige