Frisörguiden.se Frisörguiden.se

Konstiga hårkurer

 

Smeta in håret med råa ägg eller tvätta det med sköljmedel? Det finns många udda kurer som sägs ge håret styrka och lyster. Men vilka är fejk och vilka funkar? Är de bättre än riktiga hårvårdsprodukter?

 

Ägg

Råa ägg kan ge stråna extra glans. Det beror på att ägget lägger sig som en skyddande hinna runt stråna. Men det finns risk för att håret inte luktar så gott. Börja med att schamponera håret som vanligt, sedan tar du äggen istället för balsam, skölj med kallt vatten och avsluta med en skonsam produkt som luktar gott. Då slipper du lukten men får samtidigt effekten av äggen.

 

Vinäger

Att ha vinäger i håret kan göra att det ser mer glansigt ut. Men det gör också att håret luktar surt. En glansspray är i så fall mer effektiv.

 

Öl

Ett gammalt knep är att skölja håret med öl. Men alla kommer tro att du är bakis och inte duschat bort fyllan från igår. Visst kan ölen ge stadga i håret men det gör också stylingkräm. Så välj hellre det. Jag testade öl i håret och var inte alls nöjd med resultatet. Ja, resultatet var att folk skrattade åt mig och trodde jag var tokig.

 

Olivolja

Olivolja är en populär skönhetsprodukt. Att packa in håret med olivolja sägs kunna göra håret mjukare och mindre trassligt. Men bara olivolja fungerar inte, det behövs en emulsion av olja och vatten för att det ska kunna tränga in i hårstrået.

 

Tomatketchup

Är du blondin kanske du någon gång har upplevt att ditt hår har blivit grönt efter att du badat i en pool? Att ha ketchup i håret kan i vissa fall neutralisera kopparsulftates färg – det är i alla fall värt att försöka. Annars är ett tips att skölja håret med kallt kranvatten direkt efter att du badat i poolen. Eller använda badmössa, men inte en som sitter för tajt för det sliter på håret.

 

Regnvatten

Regnvatten använde man förr i tiden att tvätta håret i, för att göra det mjukare och lenare. Det beror på att vattnet i kranen är hårdare. Men moderna schampon kan mjukgöra håret ändå, utan att du behöver ställa ut hinkar på balkongen.

 

Källa: Daily Mail

 

Frisyrer 2011

 

Leone Milton
Publicerad 2011-03-10

 

 

 
© SEO Sverige 2006-2014 | Sitemap | Cookies | Annonsera | Kontakta | Om oss | Tävlingsvillkor

Sökoptimering & webbdesign av SEO Sverige