Frisörguiden.se Frisörguiden.se

 

Hårborttagning

 

Hårborttagning i Sverige blir allt mer och mer populärt vilket troligen beror på den invandring vi har av personer som har både mörkare hy och hår. Man får heller inte glömma att enligt diverse medier så ska ideal kvinnan/mannen inte ha så mycket hår på kroppen, vilket i sin följd bidrar till att allt fler och fler personer tar bort kropps- och ansiktshår.

 

Behandlingar för hårborttagning

Det finns flera olika sätt att ta bort hår. De vanligaste och populäraste behandlingarna mot hårborttagning är troligtvis vaxning, plockning och rakning men så klart finns det mer avancerade, dyrare och permanenta procedurer som t.ex. laserbehandling.

 

Vaxning

Att vaxa bort hår från kroppen kan ibland vara en otäck upplevelse om det inte görs på rätt sätt men som tur är kan man gå till salonger som erbjuder vaxning, mesta dels för kvinnor.
Man kan även vaxa sig själv om man köper vax i en butik och sen följa instruktionerna som står på förpackningen. Trots att man kan göra det själv så är det faktiskt då man upplever den största smärtan och man gör oftast fel de/den första gången.
När man vaxar sig måste man komma ihåg att smörja in området med någon kräm eller salva så att hårrötterna inte blir irriterade och inflammerade.

 

Plockning

Tidskrävande, smärtsamt och väldigt opraktiskt för stora områden.

 

Threading

Threading är ett relativt nytt och populärt sätt att plocka hår, vanligtvis ögonbrynen men man kan även använda sig av metoden för att ta bort annan oönskad hårväxt i ansiktet.
När man använder sig av threading så används en tunn bomullstråd som träs som en snara över de hårstrån man vill ta bort, sen rycker man bara bort det. Irritationen blir mindre och det går snabbt.
Om du vill läsa mer om detta se artikeln som heter Snygga ögonbryn.

 

Rakning

Troligtvis den vanligaste och enklaste metoden för stora områden, för både män och kvinnor. Rakning påverkar inte hårets styvhet, tjocklek, växthastighet eller växtfasen. Fast det är ju bara en temporär lösning och det kräver att man konstant måste raka sig för att vara hårfri.

 

Laserbehandling (Elektroepilering)

Fördelen med hårborttagning med laser är att det är snabbare, mindre smärtsamt och i genomsnitt mer effektivt. I vissa fall så fungerar tyvärr inte laserbehandlingen och då får man ta till andra metoder.

Behandlingen går till så att man måste sticka in en nål i varje hårfollikel och tillföra elektrisk ström. Om en expert gör det så kan det mycket väl resultera i att håren tas bort permanent. Den negativa biten är att med tanke på att man endast kan ta en hårfollikel i taget så är det tidskrävande och långtråkigt.

 

Se även Hårborttagning - metoder

 

Jacob S

Publicerad 2009-04-22

 

 

 
© SEO Sverige 2006-2014 | Sitemap | Cookies | Annonsera | Kontakta | Om oss | Tävlingsvillkor

Sökoptimering & webbdesign av SEO Sverige