Frisörguiden.se Frisörguiden.se

 

Hårtransplantation

 

De allra flesta vill ha ett tjockt, vackert och hälsosamt hår. Det kan vi oftast skapa genom att lägga ner några minuter extra på att få det snyggt. Men vad hade du gjort om du inte haft något hår?

 

Det är en vardag som en ganska stor del av befolkningen får handskas med och i många fall lida av. De flesta är män mellan 20 och 50 år som lider av håravfall, men även en del kvinnor. Det märks genom att hårfästet kryper uppåt ovanför tinningarna och ger karaktäristiska flikar.

Att tappa så mycket hår att det leder till tunnhårighet eller till och med flintskallighet är för det mesta naturligt. Det beror nästan alltid på vilka arvsanlag man har från sina föräldrar.

 

Jag personligen tycker inte alls att det stör om en man är flintskallig i vissa fall, men förstår om en del män inte tycker att det är speciellt kul. Speciellt om det är i en låg ålder. Det finns en hel del preparat att köpa mot håravfall och jag har både hört att de hjälper och att de inte gör någon större skillnad i hårväxten.

Men det finns ett annat sätt att få tillbaka sitt hår! Man kan vända sig till en klinik som gör hårtransplantationer dvs. planterar nytt hår. Det har blivit allt vanligare och resultaten kan bli fantastiska. Om det lyckas kan inte ens din frisör skilja ditt nya hår från ditt vanliga hår eftersom det är just ditt riktiga hår.

 

MicroPlustransplantation

Det finns två metoder att använda vid en hårtransplantation. Den ena kallas MicroPlustransplantation och innebär att tusentals hårsäckar tas från en hudbit som skurits bort i nacken och opereras in på det kala stället på huvudet. Varje hårsäck måste planteras var för sig på huvudet, så det krävs en hel del tid och skicklighet för att utföra en sådan sak.

Den andra metoden innebär att den hårlösa huden skärs bort och ersätts med hårbärande hud som sträcks långsamt och till slut täcker hela det hårlösa området av hår. Denna behandling lämpar sig bäst för den som har ett större kalt område, och ger även ett snabbare resultat än vad MicroPlusbehandlingen ger. Man kan även kombinera båda metoderna för ett bättre resultat.

 

En hårtransplantation kan för många kännas som en överflödig sak att göra, bara för att förbättra sitt utseende. Det finns ju en massa andra saker att göra för att se bra ut t.ex. kläder. Men för en del är det ett sätt att förändra sitt liv till det bättre och få en bättre självkänsla genom att kunna dra handen genom sitt hår.

 

Ida Bengtsson

2006-03-30

 

 
© SEO Sverige 2006-2014 | Sitemap | Cookies | Annonsera | Kontakta | Om oss | Tävlingsvillkor

Sökoptimering & webbdesign av SEO Sverige