Frisörguiden.se Frisörguiden.se

 

Gamla ljuva 80-tal

 

Minns du moonboots, smycken i plast och tegelstensmobiler? En del av oss minns säkert dessa fenomen och ler en aning, fast många av oss kanske inte känner igen det alls eftersom vi är för unga. Men alla har vi någon gång sett bilder från detta underbara årtionde då allt skulle vara rosa, solbränt och upptuperat!

 

Man kan ha många meningar om åttiotalets mode; att det fanns många fruktansvärt fula trender och några som faktiskt skulle vara ganska coola även 2006! Helheten av en person från 80-talet skulle aldrig funka idag, men om man skulle plocka ut bara t ex frisyrerna, så tycker vi att de är tämligen häftiga även idag. Tänk vad snyggt med ett riktigt pudelrufs med blonda slingor nu till våren! Det är inte bara stencoolt; det sticker även ut och gör att du slipper se ut som en i mängden.

 

Nicole Richie

Man kan även våga sig på den gamla looken med en lite större och glamourösare snedlugg. Den är inne en säsong, den är ute en annan, men alltid klassisk! (Kolla in Nicole Richies söta lugg!) Ha den till dina cityshorts, killklackar och den stora glamourösa väskan.

 

Som kille är det absolut helrätt att ha snedlugg, men den ska vara en blandning med en hockeyfrilla, som också är en stor favorit från åttiotalet. Det ska vara lite längre i nacken och ha en ”preppy” känsla. Den välvårdade frisyren är bäst ihop med pikétröja i pastellfärg och jeans utan slitningar.

 

Rosa bubbelgum

Den högt uppsatta tofsen tillsammans med en puffig lugg var snygg på åttiotalet. Det ihop med rullskridskor, rosa bubbelgum och stora ringar i öronen. Detta känns inte direkt uppdaterat idag, men om man behåller den höga tofsen, trycker ner luggen en aning och lägger den som en lockad man åt ena sidan så funkar det definitivt, speciellt om du har ett längre hår. Glöm bara inte att håret ska vara blankt, så använd serum eller glansspray! Detta kan bli en av vårens hetaste partyfrisyrer, och vill du vara ännu mer trendig ska du ha ett diadem också. Både smala och breda går bra, det är bara att välja vilken stil du gillar!

 

Säga vad man vill om hårsprayets årtionde, men det var många trender som skapades då. Låt oss inte glömma dem. Vem vet, tubsockar blir kanske modernt igen?

 

Ida Bengtsson
2006-03-16

 
© SEO Sverige 2006-2014 | Sitemap | Cookies | Annonsera | Kontakta | Om oss | Tävlingsvillkor

Sökoptimering & webbdesign av SEO Sverige